Se Pressmeddelande

Gabather AB meddelar idag att Dr Michael Robin Witt har utsetts till VD. Dr Witt är idag tillförordnad VD i bolaget, en position han har haft sedan maj i år.

Dr Witt har nära 20 års erfarenhet från läkemedelsutveckling och har en stark vetenskaplig bakgrund inom det centrala nervsystemet. Han har varit anställd vid Gabather AB sedan den 1 september 2015. Dr Witt har haft ledande roller i bolag som Neurosearch, Astrazeneca and KaroBio. Han är också medgrundare av Axcentua Pharmaceuticals som förde ett cancerpreparat in i kliniska studier.

Styrelseordförande Svein Mathisen säger i en kommentar: ”Vi är mycket nöjda med de insatser Robin har gjord för bolaget och det är en naturlig utveckling att vi nu utser honom till permanent VD. Robins kompetens och erfarenhet från både vetenskap och utveckling av forskningsbolag är och blir viktiga bidrag till företagets framtida utveckling samtidigt som hans tidigare roller i bolaget säkrar kontinuitet i bolagets utveckling framöver. "

"Gabathers produktkandidater och forskning har stora möjligheter att bli viktiga terapier för behandling av svåra sjukdomar med ursprung i det centrala nervsystemet. Jag ser med stor tillförsikt att leda denna utvecklingen,” säger Dr Michael Robin Witt.
  
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Svein Mathisen, styrelseordförande, 070-8978213, svein.arild@mathisens.net

Michael Robin Witt, VD, 073-6872839, mrw@gabather.com

Se Pressmeddelande